Ännu en dag med underbart väder!

Det underbara vädret är här idag igen & det får gärna stanna ett tag nu! :D
Idag är det ju inte en helt vanlig dag, utan idag är det mors dag, och då grattar vi mammorna! ;) mamma har gjort en tårta tills idag, min favorittårta! en slags marängtårta är det (det stod faktiskt någonstans att det var världens godaste tårta, haha ;) ) lite senare ska vi också äta grillat! åh, det är perfekt väder för grillning!

Jag var ju nere vid stranden igår och tog några bilder, sa i bloggen igår att jag skulle lägga in dom idag, vilket jag hade tänkt att göra nu :)








Som ni ser så blev denna bilden lite för ljus, glömde att ändra det, blev så "stressad" när jag skulle ta bilden, trodde inte att Morris skulle så kvar på däcket så länge. Men blev ändå rätt så nöjd med bilden.





Hoppas ni gillar bilderna, detta var alltså några bilder från stranden igår, eller den sista är inte där ifrån, utan den tog jag hemma. Men annars är alla andra bilder tagna när vi var vid stranden.

Nä, nu vill jag ut i det fina vädret, man får ju passa på! Ha nu en bra mors dag allihopa! :) kram

Varmaste dagen hittills?

Varmaste dagen hittills? ja, så måste det vara! det var 27 grader i skuggan när jag kollade på termometern idag, vad var det då inte i solen? :O

Idag konfirmerades min kompis Alice, grattis! :) så tidigare idag, var vi och kollade på Alice och alla de andra konfirmanderna. Skojskoj (y) efter den trevliga konfirmationen bjöds det på supergod mat & fika hos Alice (tack så jättemycket) :) det har verkligen vart en helt toppen dag! kameran har vart med mig hela dagen, så en hel del bilder har det blivit, så några tänkte jag visa här i bloggen, vilket jag tänkte göra nu ;)




en av de goda tårtorna, och till de blev det jordgubbar, mums! :D (y)













Detta var alltså några bilder från dagen idag, tog självklart bilder på alla konfirmander, men vill liksom inte lägga ut det bilderna utan lov, ja ni förstår vad jag menar. Var nere vid stranden ikväll också och tog bilder där, men jag tror jag väntar med dom bilderna och lägger in dom imorgon istället, något att se fram emot kanske? :D

Tack för alla de fina kommentarerna jag får av er, vissa har jag inte hunnit svara på hinner nog inte göra det nu heller tyvärr.. men imorgon, då ska jag göra det! :)

Hoppas ni har haft en riktigt bra dag, det har vi :D

Sent inlägg idag också..

Ja, det blev ju tyvärr ett sent inlägg idag också :P men idag har jag inte vart hemma mycket alls. Efter skolan åkte jag och mamma in till stan för o shoppa lite, jag letade nämligen efter en klänning till skoavslutningen, ville helst ha en vit, vilket jag också hittade! så nu är det färdigt, nu behöver jag inte tänka på det mer, härligt ;)
Efter vi kikat lite inne i stan så åkte vi till mammas kompis, Liselott :) efter den jättegoda fikan som de bjöd på gick vi ut för att träna hundarna, (jajamen, Spicy var med, men hon fick naturligtvis inte sitta i bilden då jag och mamma gick i stan, det var ju så varmt då, så vi lämnade henne hos min bror Niclas, så nära o bra) det blev både träning på agility & utställning, superskoj! :D Spicy var jätteduktig! måste säga att jag blev förvånad, att hon gick så bra ändå :) Bamse & Teddy gick det också jättebra för, så duktiga!

Det har verkligen vart en lyckad dag & vädret har vart underbart, tror det ska bli så i helgen också! :D

Ha nu en riktigt bra helg, ska ni hitta på något skoj? :)

En bild, en ros...



Hej på er! känner att uppdateringen här på bloggen inte alltid är så bra, eller jag har bloggat varje dag sen jag fick denna bloggen (av Hannah! :D ) så det är väl inte dåligt på så sett, men det blir liksom så sena bloggar, hinner knappt blogga på dagen :P så ibland blir det heller inte så långa bloggar. Men jag hoppas inte det gör något, ska försöka att bättre mig ;)

Den 8 Juni har jag redan haft bloggen i 1 månad & det är riktigt skoj att blogga på blogg.se tycker jag, roligare än vad det var innan känns det som :) (då jag bloggade på nogg.se, har ju kvar hemsidan, men bloggar liksom inte där längre)

Tiden går fort när man har roligt ;) nu måste jag kila. Helgen närmar sig, härligt!
& inte långt kvar till sommarlovet!! :D :D :D

Bjuder på några bilder jag tog tidigare idag:













Som ni ser på bilderna, så har det regnat idag, (inte lika mycket som det gjorde igår, som tur var) det har även blåst väldigt mycket. Med andra ord, Inte lika skönt väder som det vart tidigare.
Jag tog fram stativet för att jag skulle testa ta kort med det, har faktiskt inte gjort det innan, vet inte varför, men idag tog jag i alla fall fram det för att jag skulle använda det :) men jag hann knappt ta några bilder, och gissa varför? JO, batteriet tog såklart slut på kameran :P (skulle egentligen laddat den igår, vilket jag tyvärr glömde) Så det blev som sagt nästan inte några bilder när jag använde stativet, men jag tror att den femte bilden är tagen när jag använde det, men är inte helt säker, hehe..

Ska såklart använda stativet igen, och då ska kameran vara fulladdad! ;D

Nu måste jag kila! hoppas er dag varit bra.

Vilken dag!

Vilken dag vi hade igår alltså, helt toppen var det!

Kristin fyllde ju år igår, då var jag, Alice & Amanda ditbjudna, supertrevligt. Det bjöds på en massa god fika. Bl.a jordgubbar med glass & grädda. Första jordgubbarna jag åt i år, smaskigt värre! ;)
Vädret var underbart, kändes precis som en sån där härlig sommardag! vi spelade brännboll & krocket, var nere vid stranden, körde varann i en cykelkärra (haha, ja det gjorde vi faktiskt) fotograferade. Ja, vi gjorde en hel del. Jag kunde knappt lägga ifrån mig kameran, bara knäppte en massa kort hela tiden, en massa bevarade minnen där alltså :) <3










Hehe, tack för bilderna Alice :)

& TACK för en underbar dag tjejer! <3

Grattis Kristin!

STORT GRATTIS KRISTIN! som idag fyller 14 år. Hoppas du får en underbar födelsedag :)
Älskar dig! <3



Nu ska jag till Kristin och gratta henne där!
Kameran följer naturligtvis med, så kanske att det kommer in några bilder senare?

H å l l  u t k i k  i f a l l  n i  ä r  n y f i k n a
  ; )


 

God morgon!

God morgon! idag blir det ett tidigt blogginlägg. Tog en hel del bilder igår som jag hade tänkt att lägga in i bloggen, vilket jag inte hann göra igår, så det får bli nu istället :)














Haha, Spicy lekte med bollarna i stort sett hela tiden när gästerna var här! hon ville alltid ha någon att leka med ;)

Detta var som sagt några bilder från igår, hoppas ni gillar dom :)

Igår fyllde ju som sagt min mamma år & idag, den 25 maj, fyller min kompis Kristin år! STORT GRATTIS på 14 års dagen! :) <3 (Skriver mer i bloggen sen när jag kommer hem tror jag, då du ska få en "egen" liten grattis blogg, som de andra fått när det fyllt år ;D )

Nu måste jag kila! ha nu en riktigt bra dag allihop, hej!

Grattis mamma!



Stort grattis mamma, på din födelsedag! <3
Älskar dig!



Det kommer snart gäster hit (trevligt, trevligt) så jag måste avsluta bloggen snart. En hel del bilder kommer det säkert bli under dagen så jag antar att det kommer upp i bloggen senare :) 

Ha det gott!

Jag är en av finalisterna!

Jag är en av finalisterna på "veckans blogg" hos Hannah :) en röst eller fler skulle inte sitta fel inte ;) (a)

Bjuder även på några bilder jag tog tidigare idag:







En aning brusis bild, men jag gillare ;)

Agilitytävling - Falkenberg (två dagars tävling)

Andra och sista dagen på agilitybanan i Falkenberg var det alltså idag - två riktigt roliga dagar!
Idag var det ju bara tävling i klass 2 för mig och Spicy, eftersom vi tog vår sista pinne i agilityklass 1 igår :)

Hoppklassen: Spicy ville inte riktigt sitta still i starten vilket gjorde att jag startade henne tidigare än vad jag egentligen skulle. Hade tänkt att jag skulle hinna en bit innan hon startade, men så blev det inte riktigt..
Istället kom jag lite efter och Spicy började tveka lite innan hon skulle hoppa över ett hopphinder (eftersom jag var lite efter, antar jag) så 5 fel blev det där. Inte bästa starten där inte. ;P Men i resten utav loppet måste jag säga att det gick riktigt bra. Vi kom i mål med 5 fel och kom på placering 9 :)

Agilityklassen: Starten gick mycket bättre här, Spicy satt kvar och jag hann med ;) Lite längre in i banan, när vi kom till tunneln så vet jag inte riktigt vad jag gjorde, jag visade inte alls bra och Spicy tog fel tunnelingång, vilket ledde till disk. Lite senare i banan tog Spicy ett hopphinder från fel håll då jag glömde säga "ut" och jag visade nog inte tillräckligt bra då heller (det är mycket man måste tänka på inne på banan ;) ) men jag brydde mig inte om det, vi var ju redan diskade så jag körde på som vanligt.

Jag är självklart nöjd med dagen, Spicy har vart superduktig, både igår & idag, så även fast det blev en disk i agilityklassen och 5 fel i hoppklassen så är jag riktigt nöjd! Fast något som jag kanske inte är lika nöjd med, är min handling, hur jag visade, det kändes som om jag inte var riktigt tydlig på något sätt. Men sånt händer, jag kan ju öva mer när jag vill. Jag kan ju ta och bygga upp en bana/kombination här ute i trädgården och öva när jag vill ;D

Emma med Chila var så nära pinnen idag igen! jättebra jobbat :)

Ha nu en fortsatt bra helg!

Ps. Får inte in filmen på datan så kan inte lägga in det i bloggen nu, men så fort det går och så fort jag hinner lägga in det här i bloggen så gör jag det. Så ifall ni är nyfikna och vill kika på hur det såg ur när vi tävlade, håll då utkik ;) Ds.

Agilitytävling - Falkenberg (två dagars tävling)

Idag var det alltså agilitytävling i Falkenberg. Det var skönt att vi inte behövde åka så tidigt idag (eftersom large hundarna började, sen medium och sen small, det har annars oftast vart att small börjat) som vi annars brukar få göra. Det räckte att gå upp klockan 07:30/08:00 annars har vi fått ställa klockan på 05:30 redan! så det var skönt med lite sovmorgon denna gång. Vi kom perfekt till tävlingsområdet. Medium hundarna var nästan klara och det var då dags för banvandring för small, så det blev alldeles lagom.

Agilityklassen (klass 1): Inte så svår bana, enligt mig (och många andra tror jag faktiskt) men en väldigt lång bana. Det kändes som det i alla fall :P Jag behövde faktiskt inte göra något framförbyte i denna banan, inte något byte över huvud taget tror jag faktiskt inte, utan det var bara att springa på men självklart "hålla i" hunden ;) Spicy sprang på bra, följde mig bra & var helt enkelt så duktig :D detta blev ett felfritt lopp och kom därmed 1:a! denna pinnen vi vann idag, det var alltså vår sista pinne i klass 1 det betyder alltså att vi är uppfl. till klass 2 i agilityklassen. hehe, det måste vart lite surt för den som kom 2:a den hade tiden 38:93 (har jag för mig) medans jag och Spicy hade 38:73 ;) men i och för sig, man är så himla glad om man bara får pinne (i alla fall jag) :) idealtiden i detta lopp var hela 55s, så jag är väldigt nöjd med tiden också :)

Hoppklassen (klass 2): Kom för sent till banvandringen, det var ungefär bara 2 min kvar då jag kom in! och denna bana var väldigt klurig. Som tur var hade jag inget tidigt startnr så jag kunde kolla när det andra körde och på så sett få in banan i huvudet. Spicy hade bra fart även i detta loppet. Men när vi kom till slalomen tog hon andra porten, då 5 fel. Sen halkade hon ur slalomen någon gång (måste vart lite halt i gräset, sen stressade jag nog henne lite för mycket) sen mot slutet i banan tog hon ett hopphinder från fel håll vilket ledde till disk. Trots felen så är jag nöjd med loppet, Spicy var jätteduktig men jag visade alldeles för dåligt på vissa ställen. Det kan ju inte alltid gå bra ;) det känns som att det var ett tagsen den blev ett diskat lopp för oss, haha! ;O

Jag är supernöjd med dagen & det jag framför allt är nöjd med är att i agilityklassen, där vann vi ju vår sista pinne till klass 2 men också vår tredje pinne i rad! :) jag kan inte vara annat än nöjd.

Måste även säga att Emma med Chila gjorde två riktigt snygga lopp! imon blir det säkert pinne! :D

Några bilder från dagen:










Imorgon kan vi åka ännu lite senare, eftersom vi nu är i klass 2 i både hopp & agility ;)
Hoppas ni har haft en lika bra dag som oss. Ha det fint, hej!

Packat & klart...

... till agilityn såklart! ;D
imorgon är det dags igen. Tvådagarstävling i Falkenberg. Alltså är det tävling imorgon & på lördag :) det ska bli extra roligt, för då kommer vi även se Chila (Spicys mamma) tävla. Riktigt kul ska det bli! :)

Tränade lite agility innan idag, vill inte träna allt för mycket. För Spicy är mer laddad när man inte tränat mycket innan tävling. Körde slalomen mest & Spicy är så himla duktig med slalomingången, när hon liksom ska gå runt pinnen och in i slalomen (sen är det lite klurigare när hon bara ska in i slalomen direkt om jag säger så, då hon inte behöver runda slalompinnen, om ni förstår vad jag menar för ibland tar hon gärna andra porten in i slalomen) för jag kan stå lång ifrån och skicka in henne i slalomen. Mamma filma faktiskt lite när vi tränade, så jag hade tänkt att lägga ut de klippet här i bloggen :) påtal om det, min bror har beställt en videokamera, och den kan dom alltså filma med när jag och Spicy kör, på agilitytävlingar. Kvalitén kommer säkert vara 1000 gånger bättre ;) eftersom det är en riktigt videokamera då, den vi filmat med på tävlingarna nu, det är vår lilla kompaktkamera och kvalitén är verkligen ingen vidare på den. Men jag vet inte när videokameran kommer fram, vi kommer inte kunna filma med den imorgon men den kanske kommer på lördag? vi får se helt enkelt, hoppas att vi i alla fall hinner filma något lopp med den :)

Har även fotograferat en hel del idag så tänkte lägga in några bilder också, kanske kommer in mer i bloggen imorgon ifall jag hinner.

Lite utav agilityträningen idag :)


Hitta ingen bättre låt typ så denna får duga :P









har inte tagit många vattenbilder innan, men idag blev det en del & det var riktigt skoj att fota :)

Hoppas ni har haft en bra dag, kram

Spicy, men sin älskade boll

Jajamen, här har vi en bild på Spicy med sin älskade boll. Så fort hon får syn på en boll, vilken som helst, bara det är en boll, blir hon som galen och kan bara inte låta bli dom ;)

Anmäl er till veckans blogg hos...

... Hannah - cayennepeppar.se  och gör det nu! :D
Läs mer om detta i hennes fantastiska blogg :) <3


 Bild lånad från Hannah 

Bilderblogg - lite olika bilder :)





















Hoppas ni gillar dessa bilder.

Några bilder är tagna igår och några är tagna idag. Vilket underbart väder det har vart, speciellt idag! riktig sommarvärme faktiskt :D idag var det även första praodagen på dagiset. De mindre är ju bara för söta! ;)

Nu måste jag kila, ha det fint, hej!

Agilityfilm - hoppklass 2

Precis som jag sa i bloggen igår, så skulle jag så fort som möjligt lägga in videoklippet från igår, när jag och Spicy tävlade :) detta klipp som jag kommer att visa nu, det är när vi tävlade i hoppklassen, vår första start i klass 2! :D 

Agility - hoppklass 2 - när jag & Spicy kör :)
 
Ursäkta den dåliga bildkvalitén, men jag antar att det är bättre än ingenting alls? ;)

Jag längtar redan tills nästa tävling! tur att det snart är tävling igen då, tvådagars tävling i falkenberg, på fredag & lördag nästa vecka, wiiie! :D

Tack Hannah, för att du förklara hur man gjorde så videoklippet syntes på bloggen <3 :)

Grattis Alice!

Stort grattis Alice! som idag, den 17 Maj fyller 14 år!
Älskar dig <3


Haha, den dagen kom jag ihåg :D

Nu måste jag kila! ska till Alice nu. Pusshej!

Agilitytävling - Kungälv

Ja, vad ska jag börja med?! vilken dag det har vart alltså!

Ni är nog mest nyfikna på resultaten, så jag börjar med det direkt, eller vad säger ni, låter det som en bra idé? ;)
Agilityklass 1 small var det första loppet för dagen. Och gissa vad som fanns där på banan.. ett sånt där däck såklart, sånt som fanns i Ulricehamn, det där som Spicy vägrade att hoppa igenom. Det var i alla fall nästan som ett sånt däck, kanske att det var lite lite tunnare då, men ändå, jag visste verkligen inte hur det skulle gå. Men det var ju tur att vi satte upp den där badringen hemma, som däck & det som vi även virade in i ett lakan, (långa remsor av lakanet fick vi göra då) vilket funkade riktigt bra, undra om hon inte trodde att det var det däcket som fanns i Ulricehamn kanske? Men nu till agilityloppet igen: på banvandringen kändes det väldigt bra, det var väl mest däcket som "oroade" mig lite, men egentligen så tänkte jag inte på det när jag var inne på banan & det var ju bra. För det gick kanon, inga problem alltså, hon hoppas igenom däcket som om det var hur enkelt som helst ;D yes! men det var en hel del av banan kvar, däcket var ju redan som andra hindret i denna bana. Som vanligt, så kör jag hellre på säkerhet än på snabbhet, vilket brukar funka riktigt bra, samtidigt som det ändå går fort liksom ;) och "min taktik" funkade även denna gång! tjoohoo så kom vi i mål med ett nollat lopp och tog ledningen, så slutade det också, en 1:a plats och vann då vår andra pinne i agilityklassen :D (en pinne till, då är vi uppe i klass 2 i agilityklassen också!)

Efter agilityklassen blev det en lååång väntan kan jag säga, eftersom alla klass 1 hundar (small, medium & large) skulle köra. Och sen efter alla klass 1 hundar kom då klass 2. Men då var det ju agilityklassen som var först och då fick vi vänta ännu "lite" till, eftersom vi "bara" är i klass 2 i hoppklassen (hoppas ni förstår vad jag menar nu, blir säkert lite rörigt just nu?) sen när agilityklass 2 var klar så var det då dags för banvandring för hoppklass 2. Mitt & Spicys första lopp i klass 2 detta alltså. Först på banvandringen tänkte jag "hur ska jag komma ihåg denna banan?" tänkte att jag säkert skulle visa fel väg. Men när jag hade gått banan en stund och sen efter banvandringen tänkt igenom den i huvudet, så funka det riktigt bra :) Man märkte att det var skillnad på en klass 2 bana och en klass 1 bana, i alla fall denna gången. Hopphindrena stod nästan överallt, haha okej nu överdriver jag, men det var nästan så det kändes, för mig ;P
Okej, första start i klass 2 i hoppklassen, betyder det att det på något sett är mer nervöst? njae.. eller jag trodde att det skulle vara så, men det var inte alls lika pirrigt som jag hade tänkt att det skulle vara faktiskt. Ifall jag och Spicy skulle komma nollade i detta loppet, då skulle jag få visa riktigt noga och inte "släppa" henne. Men det var liksom inget jag tänkte på så, att komma nollat i mål, första gången vi starta i klass 2. Men jag skulle självklart göra mitt bästa! I början av banan var det lite klurigt, där man fick visa riktigt noga för att hunden inte skulle springa till hopphindret som stod jämte. Men Spicy fixade det väldigt bra och likadant med allt annat i banan, det flöt verkligen på bra! :D och slutresultatet i detta loppet blev en 2:a plats!! :D referenstiden i detta loppet var 34s vilket jag tycker är väldigt lite. Och jag var inte säker om vi skulle klara tiden men det gjorde vi, med tiden 31,38s! :)

Gissa om jag är glad?! :D pinne i båda loppen idag, en 1:a placering och en 2:a placering. Första gången vi tävla i hoppklass 2 också och pinne direkt. Gud va kul! :D





Mamma filmade även ett lopp idag (hoppklassen) så det kommer in i bloggen så fort som möjligt :) fast ni får vara berädda på att bild kvalitén är kass! men eftersom det var ett litet önskemål av vissa att filma så fick det ju bli med den kameran vi har. Vi funderar på att köpa en riktigt videokamera, hoppas det, skulle vara superskoj! :)

Nu ska jag fortsätta att kolla på tv, en rabarberpaj väntar också ;) ha nu en fortsatt bra helg!

Snart dags igen!

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt.. jag hade visst inte så mycket tid över idag heller, men hann i alla fall med att fotografera lite, så några bilder kan ni se här nedan :)

Har precis fixat med lite bilder, eller jag har valt några bilder som ska tryckas på en t-shirt. En bild på Spicy är det, också kommer det stå Sanna & Spicy på t-shirten. Mamma har köpt sånt så man kan göra egna tryck på tröjor :) denna tröjan som vi ska göra tryck på nu, det är tänkt att jag ska ha den på agilitytävlingar :D så vi får se ifall det blir bra. Det är ju första gången, så vi får se :)

Imorgon är det dags igen, då är det agilitytävling i Kungälv. Två tävlingar, en i hopp & en i agilityklassen. Alltså första tävlingen i klass 2 (hopp) imorgon :) pirrigt värre.. undra hur det kommer gå ;O jag får tänka positivt helt enkelt.

Bjuder på tre bilder. Hoppas ni gillar dom :)




Wiiie, agility är livet! ;D (tyvärr är bilden lite suddig, men hoppas in att det gör något)

Hörs i bloggen imorgon, då ni får reda på resultaten. Ha nu en riktigt bra helg! Kram

Snabbt inlägg idag..

Har tyvärr inte mycket att skriva i bloggen idag, har även dåligt med nya bilder.. har inte hunnit vara hemma mycket idag. Men imorgon har jag mer tid, bla. för att ta kort, som jag tyvärr inte hann göra idag.

Innan jag går bjuder jag på en bild, en bild på..

.. Min katt Morris :) <3 världens gosigaste katt (a)


Har förhoppningsvis mer att skriva om i bloggen imorgon och även lite nya bilder, hoppas bara vädret blir bättre imorgon :) nu måste jag kika! Ha det fint, hej.

Ps. Svarar på kommentarer imorgon, hinner tyvärr inte det nu. Ds.

Prao veckan närmar sig..

Prao veckan närmar sig, nästa vecka på måndag, tisdag & onsdag har vi prao. Jag har mest funderat på att praoa på någon fotoaffär eller hos någon fotograf eller något likande (visst, man kan nog inte få göra så mycket, men kan lär sig säkert mycket om fotografering) Så idag (var lite sent ute) åkte jag och mamma för att kolla om jag kunde praoa på det stället som vi hade tänk. Hon var fotograf hon som jobbade där och hade då en fotostudio :) men tyvärr gick det inte, för dom hade så mycket just nu. Men någon annan gång då vi har prao, så kanske att det kan gå då istället :) hon sa att elever från ljud & bild skolan hade varit där. Kanske att ljud & bild skolan är något som jag ska gå på sen? :D vem vet?

Nu blev det ju tyvärr inte att jag ska praoa med något inom foto, det får nog bli på dagis eller nått liknande. Tror inte att jag hittar något annat ;O men det ska säkert blir bra, det kommer ju fler prao perioder som tur är :)



Tränade även agility med Spicy innan, har inte mycket mer att säga om det än att det gick riktigt bra :) på lördag är det vår första tävling i klass 2! (hoppklassen) och för att vinna pinne i klass 2 måste man placera sig bland de 3 bästa (och som vanligt då komma felfritt in i mål) när jag och Spicy vunnit våra pinnar (i klass 1 då) har vi kommit på placering 1 eller 2 :) och det är jag riktigt nöjd med. Men i klass 2 blir banorna svårare, med lite mer fällor o sånt antar jag och det ska bli riktigit skoj faktiskt, med lite svårare banor ;P

Ha nu en fortsatt trevlig kväll! Kram

Älskar er!



Spicy & Millie

Älskar er. Ni är bäst! <3

Träning ger fina resultat!

Var ute och fotografera innan, några bilder ser ni här nedan :)
Vädret har vart väldigt olika idag, det skiftade från sol till regn väldigt fort tidigare idag. Men sen framåt kvällen så blev vädret bättre igen, och jag passade då på att gå ut och ta kort & träna agility med Spicy :)
Spicy har verkligen inga problem med att hoppa igenom badringen som vi just nu har som däck, hon klarar det galant och verkar tycka det är riktigt kul nu! vilken skillnad alltså, man märker verkligen att träning ger resultat :D

Jag kom just att tänka på tävlingen också, som är nu till helgen, vad jag längtar alltså. Är så tävlingssugen :D


Du är underbar Spicy <3


Inga problem med kontaktfälten, de sitter som en smäck! ;)


Tycker att det blev en härlig grön färg på denna bild :)

Hoppas ni har haft en härlig måndag! Kram

Bjuder på en bild..



Denna bilden får mig att tänka på sommarn..
U n d e r b a r a   S o m m a r . .

Det funka bra, riktigt bra!

Jajamen, det funkade bra, riktigt bra faktiskt, när jag tränade med Spicy innan :D vi tränade som sagt på däcket, fast vi hade en badring istället, en stor och klumpig om man säger så ;P eftersom Spicy vägrade hoppas igenom det klumpiga däcket som fanns i Ulricehamn. Innan vi hände upp badringen så Spicy kunde hoppa igenom den virade vi in den med ett vitt lakan (vi fick naturligtvis dra sönder långa remsor) & varför gjorde vi det nu då? JO, allt för att det skulle bli så likt som möjligt det däcket som fanns i Ulricehamn. Och det blev faktiskt riktigt bra ;)

Vi hängde sedan upp badringen så hon kunde hoppa igenom den. Och Spicy gjorde det på första försöket, riktigt duktig var hon! sen hade jag med lite mer hinder, och skulle testa om det gick då också. Hon kom i väldigt hög fart och hoppade rakt in i badringen! :O precis det som hände förra året i Ulricehamn med det klumpiga däcket som fanns där. Jag vet inte om det har något med färgen att göra eller något sånt.. att det är vitt. Men det skulle ju vara skumt om det var det.. :S efter att Spicy hoppade in i "däcket" ville hon inte hoppa igenom alls.. men jag gav mig inte ;P hon skulle inte behöva vara rädd för det bara för att hon hoppat in i det. (vilket jag självklart förstår att hon var) Jag skulle avsluta träningen bra helt enkelt. Men innan jag fortsatte öva så sänkte jag ringen, tänkte att det skulle göra det lättare för henne då. Efter att lockat henne med sin leksak genom ringen en stund hoppade hon tillslut igenom :) sen hoppade hon igenom frivilligt igen. Hon verkade tycka att det var riktigt skoj. Så jag höjde lite lite till och hon hoppa frivilligt igenom då också :) undra om hon skulle klara däcket i Ulricehamn nu? eftersom badringen som vi använde är större än det däcket i Ulricehamn så kanske att hon skulle fixa det då :) hon kanske trodde att badringen som hon hoppade igenom idag var det däcket? vem vet? ;) '

Varför jag tyckte det funka riktigt bra idag, var för att även fast Spicy hoppade rakt in i däcket, så fixa hon att hoppa igenom det ändå, hon till och med såg ut att vela köra det flera gånger, frivilligt! ;D









Ha det fint! :)

Badring som däck?

Var ute i det fina vädret och fotograferade innan, några bilder kommer säkert in i bloggen senare :)
Bilden som ni ser här nedan tog jag för några dagarsen, hoppas ni gillar den.

Juste, igår i bloggen sa ju jag att jag skulle försöka fixa något ganska så stort och klumpigt däck eller nått liknande som Spicy kan hoppa igenom. Eftersom hon inte gillar det där klumpiga däcket som finns i Ulricehamn. Det är liksom som en livboj, vilket då Spicy inte gillar. Så igår kom mamma på att vi kunde testa en badring, vi har nämligen en stor lila badring. Jag testade lite innan med Spicy & hon var verkligen jätteduktig, tvekade lite i början bara men sen verkade hon tycka att det var riktigt skoj :) jag höll en leksak som skulle locka henne att hoppa igenom, men sen hade jag tänk att hon ska försöka hoppa igenom "frivilligt". Så nu när jag skrivit klart denna bloggen hade jag tänkt att gå ut och träna mer med Spicy. Hoppas detta hjälper, att hon inte är rädd för större och klumpigare däck, man vet aldrig när dom dyker upp på agilitybanan ;P Här hemma har vi bara ett vanligt cykeldäck, så det är en väldigt skillnad.



Nu ska jag som sagt ut i det fina vädret, ha det bra, hej! :)

Agilitytävling - Ulricehamn

Det har vart en lång men förstås en väldigt rolig dag på agilitybanan. Precis som jag sa igår i bloggen så skulle vi vara med och tävla i sammanlagt fyra tävlingar. 2 I hoppklassen & 2 i agilityklassen. Första loppet för small var: Hoppklass 1A. Det fanns en hel del fällor i denna bana så man fick verkligen visa ordentligt. Jag kände mig så laddad, jag ville verkligen in i mål med 0 fel och bara få den där sista pinnen upp till klass 2! undra om inte Spicy också kände så? :D det kändes liksom så bra redan innan start. Vi fick en väldigt bra start, vilket är väldigt viktigt. Slalomen var som hinder nr 5 i denna bana och jag bestämde mig för att ta det lugnt och bara köra på säkerhet, vilket gick kanon! slalomen var inga problem. Efter slalomen kändes det som att jag bara kunde köra på, fast samtidigt inte eftersom det lätt kan bli slarvfel. Det var ett ställe i banan som jag inte riktigt var säker på hur jag skulle göra, jag hade två sätt som jag inte kunde välja vilket jag skulle köra. Ifall jag skulle hinna med ett framförbyte eller istället springa fort till hopphindret efter, som stod snett så det skulle bli lite klurigt till nästa hinder som då var tunneln. När jag var inne där på banan kände jag att jag inte hann med framförbytet så jag gjorde då det andra sättet & det gick jättebra. I slutet av banan gällde det att inte "släppa" hunden så den sprang rakt fram, utan man skulle istället göra en skarp sväng till ett annat hinder, vilket Spicy gjorde jättebra. När vi tillslut tagit oss igenom hela loppet kom vi i mål med tiden 27, 63 och slutade som 2:a av 48 starter :) det betydde alltså att vi blev uppfl. till klass 2 i hoppklassen och vi behövde då inte vara med på det andra hopploppet.

Sen var det dags för Agilityklass 1A. Och precis som jag tänkte så skulle det där stora klumpiga däcket vara med i någon utav klasserna, och denna gången var det agilityklassen, förra året då vi var med och tävla i Ulricehamn var den på hoppbanan. Spicy gillade verkligen inte det däcket! hon ville inte hoppa igenom det, fast en gång när hon i alla fall gjorde, eller försökte kanske jag ska säga, så hoppade hon rakt in i det! :O jag blev verkligen jätteförvånad. Men jag hoppades att däcket skulle gå bra denna gången, att hon inte skulle vara rädd för det. Men när det var vår tur i agilityklassen och vi kom till däcket (som redan var som hinder 2 i denna banan) så sakta hon ner hon ville inte hoppa igenom.. jag testa att stå framför däcket och visa med handen precis vid däcket att det var där hon skulle hoppa igenom, men hon hoppade istället igenom ramen.. vi blev tillslut diskade på däcket för att det blev för mycket vägran. Jag forsatte sedan på banan, men jag ångrade att jag inte körde däcket tills hon förmodligen skulle klarat det och då ge henne beröm & gå ut från banan. Då hade hon förstått att det inte vart något farligt. Men det är alltid sånt man kommer på efteråt, jag är nöjd med detta lopp även fast det blev en disk.
Agilityklass 1B var det sista loppet för dagen. Däcket var mer mot slutet i denna banan. Det gick väldigt bra tills vi kom till tunneln då jag klantade mig och visade alldeles för dåligt när hon skulle in i tunneln, vilket ledde till att hon tog fel ingång. Disk i detta agilitylopp också men en mycket nöjd förare till en mycket duktig vovve! :D

Eftersom Spicy inte gillar den typen av däck så hade vi tänk att fixa något hemma så hon vänjer sig vid sånt däck också.

Nu när vi är uppfl. i klass 2 i hoppklassen betyder det alltså att vi redan nästa vecka kommer tävla i klass 2. Vilken tur att det är både klass 1 & 2 på den tävlingen. Då hoppas vi inte på några stora och klumpiga däck *haha*
Nästa vecka tävlar vi i Kungälv & efter det i Falkenberg då vi kommer träffa Spicys mamma chila som också kommer vara med o tävla! :)

Några få bilder som jag tog idag:
       





Ha nu en fortsatt trevlig helg!

Ulricehamn nästa!

Ja, då var det dags för agilitytävling igen! denna månaden har vi tävling varje helg, vilket är kanon! :) imorgon bli det fyra tävlingar sammanlagt, 2 i hopp och 2 i agilityklassen. Precis som förra veckan, i Halmstad. Vi åker iväg tidigt imorgon så jag kan inte sitta här länge till.. men imorgon kommer jag säkert ha mycket att skriva i bloggen, vilket jag brukar ha då jag vart på agilitytävlingar ;)

Här har vi då en bild på Spicy. Synd att inte själva Spicy blev lite skarpare.. men jag tycker bilden är gullig ändå ;)


Ha det bra, så hörs vi i bloggen imorgon! :)

Ps. Tack så jättemycket för alla kommentarer, hinner tyvärr inte svara nu.. det får bli imorgon istället! Kram! Ds.

Första inlägget på blogg.se

Halloj & välkommen till min nya blogg :) Jag har ju tidigare bloggat på min hemsida, nogg.se/spicy, men nu kände jag att det var dags för något nytt, alltså blev det blogg.se. Fast det är faktiskt inte jag som har gjort denna blogg, jag hade sagt tidigare att jag kanske skulle byta till blogg.se, men det blev liksom inte.. men igår, när jag fyllde år så gjorde min bästa bästis Hannah  en blogg till mig & gissa om jag blev glad ;) självklart att jag blev det, och jag tycker den är så fin. Tack så jättemycket för denna underbara present Hannah :) <3 (cayennepeppar.seför visst tycker väl ni också att designen hon gjort, blev jättefin!? är så himla nöjd, tänk att detta är min blogg Hannah gjort till mig :D

Dom som ganska så ofta är inne och besöker min hemsida vet säkert att i vår familj har vi två hundar. (vi har även två katter) En hund som är min vid namn Spicy och en som mest är mammas hund vid namn Millie. Spicy är en Shetland sheepdog och Millie är en Collie. Med Spicy tränat & tävlar jag agility. Vi tävlar i small. 2009 är vår andra tävlingssäsong, alltså var förra året, 2008 vår första tävlingssäsong. Jag och Spicy har än så länge 2 pinnar i hoppklass 1 och 1 pinne i agilityklass 1. Men imorgon då vi har tävling i Ulricehamn hoppas vi på fler pinnar :) förra helgen då vi tävla i halmstad vann vi ju får första pinne i agilityklassen (några har säkert läst i min förra blogg, där jag skrev hur det gick)

Här inne kommer jag mest skriva om vad vi gör för påhitt på dagarna & även en massa bilder som jag fotograferat kommer att finnas här inne. Jag älskar verkligen att fotografera, det är verkligen ett stort intresse som jag har. Jag fotar med min Sony alpha 300 som jag fick julen 2008 :) igår, på min födelsedag fick jag även ett objektiv, ett Macro. Jag älskar att ta närbilder och då är macro det bästa. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få ett objektiv i present, nu har jag fått både min systemkamera och mitt macro objektiv. Innan jag fick kameran så sparade jag ju till en själv och det är samma med objektivet. Tack så otroligt mycket, mamma och pappa! <3


En bild på mitt öga, tog denna bild med det nya macro objektivet.
Det är ett Sigma objektiv och heter: 50mm F2.8 EX DG MACRO

Nu önskar vi er en fortsatt trevlig dag och en riktigt fin helg! hoppas att ni än så länge gillar min blogg, för det gör jag & speciellt designen! ;)

RSS 2.0